جمبري بالبسلة والكاري
منتدى المسلسلات التركية
اهلا و سهلا بك زائرنا الكريم

هذه الرسالة تفيد بأنك غير مسجل معنا لذلك تتشرف ادارة المنتدى بدعوتك للمشاركة معنا لتعم الفائدة
منتدى المسلسلات التركية
منتدى المسلسلات التركية
اهلا و سهلا بك زائرنا الكريم

هذه الرسالة تفيد بأنك غير مسجل معنا لذلك تتشرف ادارة المنتدى بدعوتك للمشاركة معنا لتعم الفائدة
منتدى المسلسلات التركية

منتدى المسلسلات التركية

منتدى المسلسلات التركية آخر اخبار المنتديات التركية
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
آخر المواضيع
الموضوع
تاريخ ارسال المشاركة
بواسطة
الإثنين مايو 25, 2015 8:10 pm
الثلاثاء مايو 13, 2014 11:10 am
الثلاثاء مايو 13, 2014 11:09 am
الثلاثاء مايو 13, 2014 11:09 am
الجمعة مايو 09, 2014 6:37 pm
الإثنين مارس 17, 2014 12:53 am
الإثنين مارس 17, 2014 12:49 am
السبت يناير 18, 2014 5:24 am
الإثنين يناير 13, 2014 9:21 pm
الأربعاء نوفمبر 20, 2013 4:37 am










planete lolo

 

 جمبري بالبسلة والكاري

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
kaledalsukni
عضو ماسي
عضو ماسي
kaledalsukni


ذكر
الدلو
•][ مُسآإهَمآتـﮯ ][• : 650
نقاط : 1950
السٌّمعَة : 0
•][ مِيلآدي ][• : 13/02/1996
•][ تَآريخِـﮯ ھ'نـآآ ][• : 09/07/2012
•][ عُمرـﮯ ][• : 28
mms : MMS

جمبري بالبسلة والكاري  Empty
مُساهمةموضوع: جمبري بالبسلة والكاري    جمبري بالبسلة والكاري  I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 11, 2012 10:28 am


النهارده هنقدّم لك طريقة جديدة لعمل الجمبري؛ يلا بينا على المطبخ نشوف هنعمل إزاي جمبري بالبسلة والكاري..

جمبري بالبسلة والكاري
المقادير:
½ كيلو جمبري متوسّط الحجم ومغسول ومصفّى 3 ثمرات طماطم مقطّعة قطع صغيرة الحجم بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة الحجم ½ كيلو بسلة مسلوقة ومصفّاة 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون ثمرة فلفل أخضر مفروم 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة 5 فصوص ثوم مفرومين 2 ملعقة كبيرة كاري ملعقة كبيرة كمون ملح وفلفل

الطريقة:

1- لتجهيز تتبيلة الجمبري، اخلطي نصف كمية الثوم مع الفلفل الأخضر والكمون والملح وعصير الليمون، وتبّلي الجمبري في الخلطة دي لمدة ربع ساعة.

2- شوّحي البصل في الزيت على النار لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي عليه الكاري والثوم، وقلّبيهم كلهم مع بعض لمدة 5 دقائق.

3- بعد كده ضيفي عليهم البسلة والطماطم والملح والفلفل، وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق علشان الطماطم تتسبّك، وبعد كده
ضيفي الجمبري وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.


4- سيبي الجمبري على النار لمدة 10 دقائق علشان يستوي، وبعد كده حطّيه في طبق التقديم وزيّني الطبق بأوراق الكزبرة الخضراء، وبألف هنا وشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
جمبري بالبسلة والكاري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» جمبري بالمكرونة و الفطر 2013 , مقادير جمبري بالمكرونة و
» أرز بالبسلة و الزعفران 2013 , طرق عمل طبق ارز بالبسله وا
» جمبري سكامبي
» جمبري بالعسل والخردل

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى المسلسلات التركية :: الاسرة والمنزل :: الاسرة والمنزل :: قسم المطبخ-
انتقل الى: